Shantykoor De Gesmeerde Kelen verwelkomd zaterdag 13 juni de bezoekers met gezellige zeemansliederen en meezingers!
Het koor is ontstaan in het dorp Westerland op het voormalig eiland Wieringen. Daar kwam een klein groepje vissermannen bij elkaar om te zingen. Nu telt het koor rond de dertig leden, begeleid door muzikanten.
Op de vismarkt is deze week schar in de aanbieding. U heeft ze vast wel eens gezien aan boord van een kotter, vis aan een lijntje! Het lijkt wel was die aan het drogen is!
In dit geval is het schar die aan het drogen is. Een oud gebruik, een lokale traktatie! Lekker gedroogde vis van de graat afplukken onder het genot van een biertje! Het is nu een mooie tijd om scharren te drogen, er staat een lekker windje, het is niet te vochtig buiten en nog niet al te warm. En de schar is ook nog in de aanbieding!
5 kilo schar voor € 10.00!!
Voor diegene die liever gebakken schar eten, hebben we ook nog een lekker recept!
Ingrediënten ( per persoon)
2 hele scharren, schoongemaakt, 4 eetlepels bloem, 1 eetlepel kerriepoeder, 4 eetlepels zonnebloemolie of rijstolie, 1 bosui, in dunne ringetjes, 1 kleine gele paprika in reepjes, 100 g Hollandse garnalen, 2 eetlepels verse basilicum in dunne reepjes
Bereiding
Meng op een groot plat bord de bloem met de kerriepoeder en wat zout en versgemalen peper en spreid het bloemmengsel over het hele bord uit. Dep de vissen goed droog en wentel ze door het bloemmengsel. Verwarm 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de vissen (zo nodig na elkaar of in 2 koekenpannen) op matig hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en gaar. Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de bosui en paprika in 2-3 minuten zachtjes gaar. Schep van het vuur af de garnalen en basilicum erdoor. Leg de schar op een warm bord. Schep het garnalenmengsel in het midden op de vissen.
www.denoeverhoofdstadvandezeeversevis.nl
www.vistival.nl
recept van visrecepten.nl
Beste Wonderlijk Wieringen,
Zaterdag luiden we het weekend muzikaal in!
Shantykoor De Gesmeerde Kelen verwelkomen u zaterdag met gezellige zeemansliederen en meezingers!
“De Gesmeerde Kelen is een zeemansliederenkoor uit het dorp Westerland, van het voormalig eiland Wieringen.
Opgericht in november 1996 met 6 personen. Inmiddels bestaat het koor uit ongeveer 30
koorleden inclusief 4 muzikanten. Een zeer enthousiaste groep mensen die garant staan
voor een gezellig en een gesmeerd optreden”
U heeft ze vast wel eens gezien aan boord van een kotter, vis aan een lijntje! Het lijkt wel was die aan het drogen is!
In dit geval is het schar die aan het drogen is. Een oud gebruik, een lokale traktatie!
Lekker gedroogde vis van de graat afplukken onder het genot van een biertje!
Het is nu een mooie tijd om scharren te drogen, er staat een lekker windje, het is niet te vochtig buiten en
nog niet al te warm. En de schar is ook nog in de aanbieding!
5 kilo schar voor € 10.00!!
Bestellen kan via de webshop en hier kunt u vinden hoe u scharren moet drogen!
Voor diegene die liever gebakken schar eten, hebben we ook nog een lekker recept!
Ingrediënten ( per persoon)
2 hele scharren, schoongemaakt
4 eetlepels bloem
1 eetlepel kerriepoeder
4 eetlepels zonnebloemolie of rijstolie
1 bosui, in dunne ringetjes
1 kleine gele paprika, in reepjes
100 g Hollandse garnalen
2 eetlepels verse basilicum, in dunne reepjes
Bereiding
Meng op een groot plat bord de bloem met de kerriepoeder en wat zout en versgemalen peper en
spreid het bloemmengsel over het hele bord uit. Dep de vissen goed droog en wentel ze door het bloemmengsel.
Verwarm 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de vissen (zo nodig na elkaar of in 2
koekenpannen) op matig hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de bosui en paprika in 2-3 minuten zachtjes gaar.
Schep van het vuur af de garnalen en basilicum erdoor.
Leg de schar op een warm bord. Schep het garnalenmengsel in het midden op de vissen.
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
www.denoeverhoofdstadvandezeeversevis.nl
recept van visrecepten.nl